lördag 6 juli 2013

En helg i vansbro

Den där onödiga delen i klassikern, vansbrosimmet, är ju imorgon så vi gjorde en liten weekend av eventet. Så idag har vi hejat på kerry, johan, linn mfl bekanta som deltog i Vansbro triathlon. Blev grymt avis, HIM-distans, bra väder, platt och verkade allmänt trevligt. Nästa år kanske. Missade simningen men kom lagom till cyklingen.



Ovan är Björn Andersson med sin lite märkliga cykel. Men snabbt gick det. Snittade över 43,5 på de 9 milen och var över kvarten snabbare än tvåan, som efter cyklingen var Colting.

Sedan begav vi oss så sakteliga mot löpbanan och passade på att handla mat. Pizza ska vara bra för simning har jag hört så jag och Mathias delade på 3 pizzor medan sussi/sofia nöjde sig med en. De ska nog inte simma lika fort.



Eftersom löpningen gick på en trevarsbana som dessutom var rundning där man vände tillbaka samma väg gav det väldigt bra överblick och man fick se alla 6 gånger. Bra för publiken, kanske lite tråkigt för deltagarna.

Björn höll sin ledning till mål utan problem, colting tappade på sista varvet till Ted som sprang grymt fort (ca 3,40-tempo). Spännande på tjejsidan. De snabbaste cyklisterna kroknade helt. Kerry gick som bäst upp tvåa under viss tid på löpningen men blev omsprungen av två tjejer och slutade 4a. Vinnaren tog allt på löpningen, måste sprungit minuten fortare/km för henne hade vi inte tänkt på alls innan.




Visar återigen hur viktigt det är att inte gå ut för hårt på cyklingen, det är på löpningen allt avgörs i långdistanstriathlon.

Lite under 16 grader försöker jag komma in i tävlingsmode själv. Imorgon 14:36 är det start. Får se om jag är bättre än förra året. Tror tiden då var 54 eller 55 min. Med den kylar vore det ju bra att klippa ner tiden lite iaf.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar